Hier kan je inloggen voor het extranet en lerarenplatform DKO.

Problemen met inloggen?
Stuur een mailtje naar communicatie@ovsg.be
(Vermeld duidelijk over welk platform het gaat.)

Zoek je attesten of lesmateriaal van een opleiding? Ga naar Mijn OVSG
Problemen? Stuur een mailtje naar nascholing@ovsg.be

Inloggen voor de OVSG-toets kan via de puntenmodule.

 

Academies heropenen hun deuren volledig

maandag 23 augustus 2021

In september starten de academies terug met contactonderwijs op volle capaciteit. De regels voor het deeltijds kunstonderwijs liggen in de lijn van die in het leerplichtonderwijs, tot grote tevredenheid van OVSG. 

Patriek Delbaere, algemeen directeur van OVSG: “De regels voor de start van het schooljaar zijn goed nieuws voor onze academies die de voorbije schooljaren de deuren moesten sluiten of slechts in heel beperkte groepen konden lesgeven. De afstemming op de draaiboeken voor het leerplichtonderwijs en het basisprotocol cultuur is logisch en getuigt van een erkenning van het deeltijds kunstonderwijs als een volwaardige onderwijsvorm. Op deze manier kunnen onze academies opnieuw degelijk functioneren.”

In het dko kan vanaf dit schooljaar opnieuw worden lesgegeven en gevolgd zonder mondmasker. Uiteraard blijft het belangrijk om zoveel mogelijk afstand te houden of een mondmasker te dragen op drukke plaatsen, in contact met derden en tijdens verplaatsingen in gebouwen. Ook houdt het personeel afstand of draagt het een mondmasker in contact met andere volwassenen. Maar wanneer leerlingen en personeel zitten of stilstaan, zijn een mondmasker of onderling afstand houden niet nodig. Ook voor bewegende activiteiten in de les (bv. Dans) hoeven mondmaskers niet. Bij zang en het gebruik van blaasinstrumenten gelden de regels van de amateurkunsten, zoals vastgelegd in de betrokken protocollen.

Patriek Delbaere, algemeen directeur van OVSG: “Hoeveel de academie voor leerlingen betekent, is zeer duidelijk gebleken tijdens de coronacrisis. Kunstonderwijs verbindt, het biedt troost en perspectief. Kortom, de academie is van groot belang voor het welbevinden van de leerlingen.”

Klasconcert in Academie Turnhout, deeltijds kunstonderwijs.

Eerstvolgende nascholingen

    Blijf op de hoogte

    e-zine voor stedelijk en gemeentelijk onderwijs